Redirect-chains og loops

En omdirigeringskæde også kaldet en redirect-chain er, som navnet antyder, en kæde af omdirigeringer og en problematik, som mange websites lider under. Der er op til flere ulemper ved redirect-chains og i denne artikel, gennemgås de forskellige elementer, der er værd at være opmærksom på.

Tab af linkværdi

Hvis du kender til Googles PageRank formel, vil du vide, at hver side på et website, har en dampende værdi på 0.85, der kan benyttes til at realisere den pågældende sides potentiale i søgeresultaterne. Den resterende værdi på 0.15 er reserveret til at linke ud til andre sider, både internt så vel som eksternt.

Er du okay med at miste 15% af din interne linkværdi?

Hver kæde byder på et tab af 15% linkværdi

Det betyder at 15% af den totale linkværdi, for hver eneste side på et website, er reserveret til indgående og udgående links. Oprettes et 301 redirect, uden at det er i forbindelse med en komplet migrering, til eksempelvis https, fordamper denne værdi.

Dette forekommer for hvert eneste hop, der er i en kæde. Omdirigeres en side først til en anden, for derefter at blive omdirigeret til næste, har vi det man kalder en redirect-chain – i nedenstående eksempel er der to hop, og det indebærer et 15% tab, for begge hop.

Et eksempel
Hvis dette skal stilles op som et simpelt og nemt eksempel, kan vi sige at side a, har en totalværdi på 500. Denne side omstilles nu til en anden destination og dette gøres med en 301 omdirigering.

Værdien der bliver overført til næste side, er dermed kun 425, da 15% af den totale værdi fordamper og altså ikke flyttes med videre til den nye destination.

Oprettes herfra endnu en 301 omdirigering, fortsætter forringelsen af den totale værdi, og denne er nu gået fra en værdi på 500 til en værdi på kun 361,25.

Tilret redirectkæder og -loops

For at hindre tabet af linkværdi, er det blot at ophæve de kæder der er lavet igennem omdirigeringer. For hver kæde du kan bryde, flyder 15% yderligere linkværdi igennem til destinationssiden.

Lad Linkdoktoren holde styr på omdirigeringskæder og -loops

Du modtager hver måned et bilag, med alle dine omdirigeringskæder og -loops. Herefter er det blot at ophæve de mellemliggende hop og omdirigere direkte til slut destinationen. Ofte indebærer arbejdet også at ophæve gamle links, der peger på første kæde af omdirigeringer.

Med denne service får du

  • En månedlig rapport over omdirigeringskæder og -løkker. Klik her, for at gå til bestilling
Klik her for at bestille abonnement

Bestil abonnement

Vil du aldrig mere glip af vigtig linkjuice?

Her er hvad du får med i løsningen:

Rapporten leveres én gang månedligt – første gang inden for 2 hverdage fra din bestilling.

For kunLINKDOKTOREN YDELSER

DKK 169

månedligt Anbefalinger
Nye links
Liste over mistede links
Udgående fejl-links
Nye konkurrent-links
Interne fejl-links
Indgående fejlside-links
Redirect-chains og loops
Antal hop til URLs
Antal interne links til sider

Bestil abonnement